Goede banden voor op de baan.

banden

We krijgen vaak vragen over welke banden geschikt zijn voor op de baan. Ook zien we vaak renners die banden op een fiets hebben liggen die minder geschikt zijn en een groter gevaar vormen op ongelukken door wegglijden.
Als je naar een training komt met banden die de trainer gevaarlijk acht kun je niet rijden. Huur voor die training dan een fiets en kom de volgende keer met nieuwe banden.

goedebandenDe beste draadbanden voor op de baan in Amsterdam zijn soepele banden met relatief zacht rubber en een diamant profiel. Goede voorbeelden hiervan zijn de Gommitalia Targa K (die ook op onze huurfietsen zitten) of de Veloflex corsa.
De Deda RS corsa is ook zeer geschikt maar helaas niet of moeilijk verkrijgbaar, het alternatief hiervoor zijn de genoemde Gommitalia’s en Veloflex banden.
Vittoria corsa evo CS werkt ook, alleen zijn de ervaringen met de genoemde types Gommitalia, Veloflex en Deda beter.
Op de foto zie je de besproken banden. Klik erop voor een grotere versie.

Kom je met je eigen fiets zorg voor goede banden. Dit is veilig voor jouw en je mederijders en voorkomt dat je als nog een fiets moet huren.
Vervang je buiten én binnen banden 1x per jaar als je veel rijdt en elke 2 jaar als je minder vaak rijdt.

Voor tubes geldt het zelfde: soepele banden met relatief zacht rubber en een diamant profiel. Goede tubes zijn Vittoria pista evo cs of de Swalbe TT. De Continental Sonderklasse was fantastisch, de oude versie althans, sinds de update vorig jaar hebben wij er zeer slechte ervaringen mee.
Zorg er voor dat je tubes goed gekit zijn (met lijm!!!) door een ervaren mechanieker.

Neem voor meer vragen over banden en materiaal contact op met de trainer.