FAQ

Op het Velodromepinnen kan met ingang van 1-1-2016 alleen met PIN betaald worden.

 

Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact op met de trainer via contact formulier.

Wat kost een training?
Uitgebreide informatie over de kosten vindt je bij Voorwaarden en Tarief.
Een enkele training kost 12 euro maar je kan ook voor 100 euro een 10 rittenkaart aanschaffen. Deze rittenkaart kun je vervolgens gebruiken voor alle soorten training en is niet persoonsgebonden.

Kan ik vooraf betalen of een kaart bestellen?
Nee, je kunt alleen aan de bar op de baan betalen. Dat doe je vooraf aan de training en je kunt dan kiezen voor een enkele rit of voor een 10 rittenkaart.

Wanneer zijn de trainingen?
Kijk voor de data van de Kennismakingstrainingen niv.1, Certificaattrainingen niv.2 en Expert sessies op de desbetreffende pagina hier op de aanmeldwebsite. In het Rooster kun je de data en tijden vinden voor de andere gestructureerde trainingen onder begeleiding van een trainer.

Ik heb geen baanfiets. Kan ik mijn eigen racefiets gebruiken?
Nee dat kan niet. Om op een zeer schuine wielerbaan als het Velodrome te kunnen fietsen heb je een speciale baanfiets zonder vrijloop nodig. Zie voor meer informatie Wat je nodig hebt.

Hoe schuin is de baan?
De baan is in het midden van de bocht ± 47 graden. Op de rechte stukken is de baan minder schuin.

Kan ik een baanfiets huren?
Ja, dat kan. Kijk bij Wat je nodig hebt voor alle informatie.

Moet ik vooraf een baanfiets reserveren?
Nee, dat hoeft en kan niet. Er zijn voldoende baanfietsen te huur voor alle deelnemers aan de trainingen.

Kan ik mijn eigen baanfiets stallen op het Velodrome?
Ja, dat kan. Het Velodrome biedt ruimtes onder de tribune aan waar u in overleg met de beheerder uw fiets kunt stallen op eigen risico. De kosten per fiets in de deze box (die u met 4 tot 5 andere fietsen deelt) bedragen ±50 euro op jaarbasis. Het is raadzaam om uw fiets in de box nog met een eigen slot vast te zetten (aangezien de anderen ook over de sleutel van de schuifdeur beschikken) en deze zelf te verzekeren. Neem contact op met Het Velodrome over de mogelijkheden.
Aansprakelijkheid: De Gemeente Amsterdam kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, diefstallen en andere calamiteiten, zoals het door externe omstandigheden (lekkage, onderhoud, diefstal etc.) niet beschikbaar kunnen stellen van de baan ed. Alle activiteiten vinden plaats voor eigen risico. Dus ook voor het beschikbaar stellen tegen een geringe vergoeding van een stallingsplek wijst het Velodrome iedere aansprakelijkheid van de hand. Stallen blijft op eigen risico.

Wat heb ik nodig voor een training?
Kijk bij Wat je nodig hebt voor alle informatie over wat je mee moet brengen naar de baan.

Ik heb geen helm en/of pedalen. Kan ik die huren?
Het Velodrome heeft baanfietsen te huur met SPD-SL pedalen, de bijbehorende schoenen kun je van ons lenen. Een helm is te huur voor 1 euro. Voor fietskleding en handschoenen moet je zelf zorgen.

Ik heb geen fietskleding. Kan ik toch meedoen?
Ja, dat kan.  meedoen aan een kennismakingstraining of Certificaattraining kan ook in andere sportieve kleding. Zorg er alleen wel voor korte of strak zittende sportkleding. Wijde kleding is onveilig, het kan tussen de ketting en een tandwiel komen en zo tot een val leiden. Ga je vaker op de baanfietsen dan is fietskleding wel aan te raden omdat het een stuk prettiger zit.

Moet ik mij altijd van tevoren aanmelden voor een training?
Dat verschilt per training. Voor een Kennismakingstraining, een Certificaattraining en de Speciale Basistrainingen moet je je altijd van te voren aanmelden via het formulier op deze website.
Voor de niveau 3 trainingen van de Basistraining hoef je je niet van te voren aan te melden nadat je je basiscertificaat hebt gehaald.

Hoe groot is de groep?
De groepsgrootte bij de Kennismakingstraining en Certificaattrainingen is minimaal 7 en maximaal 20 renners. De groepsgrootte van de Basistraining wisselt maar ligt gemiddeld rond de 15-25 renners.

Kan ik met 6 of meer personen naar een Kennismakingstraining of Certificaattraining komen?
Nee, dat kan niet. Voor groepen organiseert het Velodrome Clinics en privétrainingen. De Clinics voor groepen worden op maat gemaakt en kunnen worden aangepast aan de wensen en het niveau van de groep. Er is van alles mogelijk! Neem contact op voor een afspraak.

Waarom kan ik niet met een groep in schrijven voor een Certificaattraining of Kennismakingstraining?
-Voor individuen is het niet haalbaar de baan af te huren. Om deze mensen toch de gelegenheid te geven kennis te maken met de wielerbaan organiseren we de Kennismakingstraining en Certificaattraining voor individuen.
-Als groepen zich inschrijven voor deze Kennismakingstraining of Certificaattraining zijn deze snel vol en hebben individuen geen plek.
-Er is vaak geen plaats voor de hele groep en het is niet leuk als er maar voor een deel van de groep plek is in de Kennismakingstraining of Certificaattraining.
-Het is niet altijd leuk voor individuen om in een groep bekenden van elkaar te zitten.

Wanneer kan ik een Clinic met een groep volgen?
Kijk bij Clinics voor alle informatie, en neem contact op met het Velodrome om te informeren wanneer de baan beschikbaar is. Tijdens het baanseizoen (september t/m maart) is tijdig reserveren voor een Clinic in het weekend aan te bevelen. In deze periode is een Clinic op een avond vaak zelfs niet mogelijk.

Waarom de minimum leeftijd van 16 jaar?
Dat heeft te maken met de beschikbare huurfietsen (het verzet is te groot voor jeugdige rijders) en de leeftijd van de andere deelnemers aan de trainingen. De Amsterdamse Baanwielerschool organiseert wel trainingen voor onder de 16 en heeft ook fietsen met jeugdverzet ter beschikking: www.amsterdamsebaanwielerschool.nl

Wat zijn de eisen om aan een Kennismakingstraining niveau 1 training deel te nemen?
Een sportieve instelling en kunnen fietsen.

Wat zijn de eisen om aan een Introductietraining niv. 2 training deel te nemen?
Om een Certificaattraining te kunnen volgen moet je ervaring hebben op de baan en weten hoe je omgaat met een huurfiets van het Velodrome, dus eerst een Kennismakingstraining of Clinic gevolgd hebben. Er wordt bij de Certificaattraining van je verwacht dat je zelf een baanfiets kunt uitzoeken en afstellen en dat je in de baan kunt fietsen zoals je dat in een Kennismakingstraining hebt kunnen leren.

Kan ik aan de Basistraining niv.3 deelnemen?
Dat kan als je een basiscertificaat hebt of binnen twee weken na het succesvol volgen van een Certificaattraining.
Aan het einde van iedere Certificaattraining wordt door de trainer meegedeeld wie door kan naar de Basistraining. Je komt dan binnen 2 weken naar een basistraining om te laten zien dat je in de praktijk kan toepassen wat je hebt geleerd. Gaat dat goed dan krijg je aan het einde van die Basistraining jouw basiscertificaat.
Overleg via het contactformulier met de trainer als je zonder basiscertificaat naar de Basistraining wilt komen.

Heb ik een licentie nodig?
Voor de trainingen is het niet nodig een licentie te hebben. Het is echter wel aan te bevelen een basislidmaatschap te nemen bij de KNWU, dan ben je bijvoorbeeld verzekerd tijdens trainingen.
Voor de trainingen op niveau 4 zoals de Expert sessies heb je wel een KNWU licentie nodig. Welke licentie dat is maakt niet uit een basislidmaatschap KNWU is al voldoende.